A szoftver ereje – Dr. Charaf Hassan előadása

2017-03-13

Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium szeretettel vár minden érdeklődőt Dr. Charaf Hassan “A szoftver ereje” című nyilvános előadására.

Exponenciális világban élünk. Az IKT meghatározó, horizontális szerepet tölt be, az IKT felhordó ereje felelős a más szakterületek versenyképességének biztosításáért.
Az alkalmazások és szolgáltatások iránt folyamatosan növekvő mennyiségi és minőségi igényekkel, ipari és társadalmi elvárásokkal szembesülünk. A mobileszközök képessége nő; a felhőszolgáltatások terjednek és izmosodnak; a dolgok internete (IoT) átszövi az ipart (4.0) és mindennapjainkat; hatalmas mennyiségű adatot gyűjtünk és elemzünk; a viselhető digitális eszközök terjednek; városaink, otthonaink, környezetünk, autóink egyre „okosabbak” lesznek. Mindennek mozgató ereje a jó minőségű, integrált rendszerekben, a szoftver vezérelt megoldásokban rejlik.

Dr. Charaf Hassan a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék vezetője, egyetemi tanár. Kutatási területei közé tartoznak a szoftver architektúrák, a szoftvertechnikák, és a multiplatform mobilalkalmazásfejlesztési módszertanok.

Helyszín: 1034, Budapest, Bécsi út 96/b, Óbudai Egyetem, Neumann János épület, F.09-es előadó
Időpont: 2017. március 13., 18:00

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1225966284177676/