Kooperáció és versengés egyidejűleg – Dr. Mérő László előadása

2017-04-03

Az előadáson való részvétel ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!
Regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/dr-mero-laszlo-kooperacio-es-versenges-egyidejuleg-tickets-31803566323

Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium szeretettel vár minden érdeklődőt Dr. Mérő László “Kooperáció és versengés egyidejűleg” című nyilvános előadására.

A játékelmélet a matematika azon ága, amely azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy mi a racionális viselkedés olyan helyzetekben, ahol minden résztvevő döntéseinek eredményét befolyásolja a többiek lehetséges választása. A játék mint olyan, lehet kooperatív vagy kompetitív, attól függően hogy a játékosok között kialakul-e egyfajta együttműködés, vagy épp versengés.
Izgalmas megfigyelni valós példákon keresztül, hogy gyakran kialakul a versenytársak között egyfajta együttműködés, amely pozitívan hathat az össznyereményre.

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának egyetemi tanára. Több mint tíz hazai és külföldi egyetemen tanított többek között gondolkodási stratégiákat, játékelméletet és pszichometriát. Szélesebb közönségnek írt, számos idegen nyelvre lefordított ismeretterjesztő könyvei közül az Észjárások, az Új észjárások és a Mindenki másképp egyforma a legismertebbek.

Helyszín: 1034, Budapest, Bécsi út 96/b, Óbudai Egyetem, Neumann János épülete
Időpont: 2017. április 3., 18:00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/257282821378147/