IoT (in)security – Dr. Buttyán Levente előadása

2017-04-24

Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium szeretettel vár minden érdeklődőt Dr. Buttyán Levente IoT (in)security című nyilvános előadására.

2006-ban az MIT Technology Review magazinban megjelent egy cikk a következő címmel: “The Internet is Broken”. A cikk szerint az Internet alapvető hibái milliárdos károkat okoznak a cégeknek, hátráltatják az innovációt, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Azóta eltelt 10+ év és semmi nem változott. Ma az Interneten folyó kiberbűnözés nagyobb üzeltág, mint a drogkereskedelem, ami hatalmas károkat okoz a gazdaságnak; lépten nyomon arról hallunk, hogy olyan innovatív technológiák, mint a Cloud Computing legnagyobb kihívásai az informatikai biztonsággal kapcsolatosak; és Edward Snowden szivárogtatása óta biztosan tudjuk, hogy még mindig nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a számítógépes sérülékenységek. Valójában a helyzet 10 év alatt csak romlott, és mi mégsem ezt a problémát akarjuk megoldani, hanem helyette a dolgok Internetje (IoT) felé vettük az irányt.

Dr. Buttyán Levente a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékén egyetemi docens, emellett a CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratórium vezetője. Kutatási szakterülete a biztonsági protokollok tervezése és analízise, a biztonságot növelő mechanizmusok vezeték nélküli beágyazott rendszerekben, továbbá a számítógépes vírusok detektálása és analízise. Több nemzetközi kutatási projektben is részt vett, több mint 150 szakmai publikáció szerzője.

Helyszín: 1034, Budapest, Bécsi út 96/b, Óbudai Egyetem, Neumann János épülete
Időpont: 2017. április 24., 18:00
A részvétel ingyenes!

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/1740328699614224/