Fuzzy szabály interpolációs módszerek és irányítástechnikai alkalmazásaik – Dr. Kovács Szilveszter előadása

2017-05-11

Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégium szeretettel vár minden érdeklődőt Dr. Kovács Szilveszter Fuzzy szabály interpolációs módszerek és irányítástechnikai alkalmazásaik című nyilvános előadására.

A fuzzy logika és fuzzy halmazok elméletének megalkotásának alapja, hogy az igen bonyolult és analitikus módon nem modellezhető rendszerek algoritmikus értelemben kezelhető leírására találjon olyan eszközt, amelynek modelljéül az emberi gondolkodás, illetve a biológiai rendszerek szolgáltak.
Az elméleti háttér alapos kidolgozásával párhuzamosan és annak eredményeképpen a fuzzy logika széleskörű alkalmazást nyert hétköznapi életünk sok területén is (mosógép, vízmelegítő, porszívó, stb.), ahol több, esetenként homályosan megfogalmazott szempont által befolyásolt döntés meghozatala szükséges, vagy a vizsgált rendszer matematikai modelljének megalkotása és az optimális megoldás megtalálása túl bonyolult, illetve a modell pontatlansága miatt a kapott eredmény használhatatlan.

Dr. Kovács Szilveszter, egyetemi docens, a Miskolci Egyetem Általános Informatikai Tanszékének munkatársa. Több mint 170 tudományos közlemény kötődik a nevéhez, az intelligens rendszerek és a Fuzzy-rendszerek elismert hazai szakértője. Előadásában a Fuzzy-rendszerekről, és irányítástechnikai alkalmazásaikról lesz szó.

Helyszín: 1034, Budapest, Bécsi út 96/b, Óbudai Egyetem, Neumann János épülete
Időpont: 2017. május 11., 17:00
A részvétel ingyenes!

Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/389919821371574/