IMK19 – Kirándulás a tudás világában – hallgatói konferencia

DSC_0678Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Illyés Sándor Szakkollégiuma idén ötödik alkalommal szervezte meg az Illyés Multidiszciplináris Konferenciát, amelyen idén én is lehetőséget kaptam előadás megtartására. A május 4-én lezajlott, idén a “Kirándulás a tudás világában” alcímet viselő konferencia (nevéből adódóan) nem egy tudományterületre koncentrált, inkább széleskörű, több területet is magában foglaló bemutatást igyekezett nyújtani, teljes sikerrel. A konferencia szakkollégiumi szervezése maximálisan hozta a professzionális, nagy költségvetéssel rendelkező események színvonalát, volt étel (a szokásos sütemény, rágcsálnivaló kombináción felül ízletes saláta is került az asztalra) és ital a központi teremben, illetve a különálló előadókban is, és minden gördülékenyen zajlott.

A konferencia programját laikusok számára is nagyon izgalmas programok tették színesebbé, előadást tartott Dr. Márkus Eszter gyógypedagógus, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója, illetve Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, több sikerkönyv, köztük az Örökölt sors szerzője.

DSC_0679

Összesen 8 szekcióban 36 hallgató tartott előadást változatos témákban, én délelőtt a Politika- és történelemtudomány szekció előadásait hallgattam meg, délután pedig a saját munkánkat is tartalmazó, További érdekességek szekciója nevű tagozat során adtam elő a Kiterjesztett valóság megvalósítása Microsoft Kinect segítségével című előadásunkat. (a konferencián Vajdáné Németh Koni, az előadásom társszerzője nem tudott jelen lenni) A szekciók után lehetőségem nyílt beszélgetni a szervezőkkel, akiktől sokat megtudtam egy ilyen tudományos esemény szervezésének részleteiről és nehézségeiről.

 

 

 

Összességében elmondható, hogy a professzionális szervezésnek köszönhetően egy kiváló konferencián vehettem részt, és jövőre is szívesen gyarapítanám az előadók számát!

 

Czinder Vendel