Kockanap: programozási verseny szervezői szemmel

A Full-stack fejlesztés című előadássorozatunk második előadását Szabó-Resch Miklós Zsolt, ügyvivő szakértő tartotta, aki többek között a Kockanap programozási versenyek szervezői kihívásaira és a motivációkra világított rá.

Szabó-Resch Miklós Zsolt

Március 8-án folytatódott a Full-stack Fejlesztés című előadássorozat: ezúttal Szabó-Resch Miklós Zsolt tartott előadást a többszintű szoftverfejlesztés világáról. A prezentációja elején röviden vázolta, hogy a műszaki felsőoktatásban nem csupán a diploma megszerzése a cél: fontos, hogy olyan egyéb tevékenységekben is részt vegyen a hallgató, amiktől az általános tudása mellett specializált készségeket is szerez. Ennek többek között egyik módja, ha versenyeken, esetünkben programozási versenyeken vesz részt.

A versenyhelyzet nagyszerű katalizátor: az önálló és csapatmunkában végzett tevékenység is sokkal mélyebb nyomot hagy, mint egy egyszerű órai munka, ha ott a kihívás. A Neumann Kar saját Kockanap programozási versenye alapján is ez a tapasztalat, minden évben nagy számú résztvevővel kerül megrendezésre.

Ahhoz, hogy egy Kockanap sikeres legyen, fontos a jó feladat, és fontos, hogy a versenyzők által készített megoldások egymás elleni küzdelemben mutathassák meg, hogy melyik algoritmus a jobb. A keretrendszer fejlesztésekor izgalmas kérdések lehetnek a hálózati környezet, a kommunikációs protokoll is: ezekről a részletekről több esettanulmányt is láthattunk az előadásban.

PPB_6906

A következő előadás 2017. március 23-án lesz Programozási verseny webes felületen – avagy hogyan készült az Agar.ÓE címmel, az előadó Kertész Gábor. Részletek itt: Full-stack fejlesztés – Kertész Gábor előadása

Az előadássorozat minden alkalmára más-más előadót kérünk fel, akik a szoftverfejlesztés többrétűségére szeretnék felhívni a figyelmet olyan valós problémákon keresztül, amelyekkel foglalkoztak.

További előadásidőpontok, és az eddigi prezentációk elérhetőek az előadássorozat oldalán: Full-stack fejlesztés