Mérnöki látásmód az informatikában

2016. október 6-án indul a Mérnöki látásmód az informatikában c. előadássorozatunk, melyre nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket.
Mérnöki látásmód az informatikában

A Neumann János Szakkollégium a 2016/17-es tanévben valósítja meg a “Mérnökhallgatók szakmai tehetséggondozása” című pályázatot, melyről részletesebben itt írtunk. A pályázat fő programjaként félévenként egy-egy 15 órás előadássorozatot valósítunk meg, melyek közül az őszi félév során a “Mérnöki látásmód az informatikában” címűt indítjuk el.

Az előadásokat a Neumann Kar oktatói tartják, olyan témákról, olyan prezentációkat láthattok, hallhattok, amelyeket tanórákon nem érintetek. Olyan gyakorlati mérnöki döntésekről lesz szó, amelyek valós informatikai projektekhez és megoldásokhoz kötődnek. A problémafelvetéstől a megvalósulásig, a feladat analízisén és a technológiai korlátok felmérésén át az előadások nagy hangsúlyt fektetnek majd a mérnöki kreativitás, precizitás demonstrálására.

 

A félév során összesen 5 előadást szervezünk, ezek az alábbiak:

október 6.: Mérnökhallgatói megoldások az Informatikai Automatizált Rendszerek területéről, avagy több mint 30 OTDK díjazott projekt tanulsága (Dr. Vámossy Zoltán)

október 20.: A kutatási-fejlesztési feladathoz illeszkedő programozási környezet megválasztása – Fordított és szkript nyelvek összehasonlító elemzése (Dr. Sergyán Szabolcs)

november 3.: Mérnöki találékonyság tudományterületek határain (Szabó-Resch Miklós Zsolt)

november 15.: Kutatások informatikai támogatása (Dr. Szénási Sándor)

november 29.: Mérnöki megoldások a robotrepülők világában (Dr. habil. Molnár András)

Az előadások után az előadásfóliák elérhetőek lesznek itt, a honlapunkon.

Nagy szeretettel várjuk a Neumann Kar összes hallgatóját, kollégáját!

 

 

emet_transp emmi_logo ntp_transparent