Nagy érdeklődés a Kutatók Éjszakáján!

Az idei Kutatók Éjszakáján a Szakkollégium is igyekezett képviselni magát, és az előadásokon túl interaktív kiállításokkal is készültünk a kicsiknek és a nagyobbaknak is.

PPB_6188

A Kutatók Éjszakája országosan szeptember utolsó péntekének éjszakáján került megrendezésre: a Neumann Kar aulájában már kora délután nagy volt a sürgés. Az idei évben mi is igyekeztünk érdekes kiállításokkal készülni az érdeklődőknek.

Talán a legnagyobb sikert a retro játéksarok érte el: délutántól egészen záróráig sor állt a Raspberry Pi-ok környékén. Érdekes volt megtapasztalni, mennyire népszerűek a fiatalok között még ma is a 20-25 éves klasszikusok. Külön öröm volt, hogy az idősebbek közül többen a hardverről is kérdeztek.


PPB_6152 PPB_6222 PPB_6249
A legtöbben azonban a mikrovezérlők alkalmazásaival kapcsolatos kiállítással kapcsolatban kérdeztek. A Szakkollégium tagjai hosszan meséltek az érdeklődőknek a mikrokontrollerekről, a programozásukról, használatukról, de akik a kisvonatnál jártak, ki is próbálhatták a PWM-alapú vezérlés működését.