Paksi atomerőmű – gyárlátogatás

2019-03-11

Figyelem, a regisztráció végleges határideje 2019. február 24.-e 12:00!!! Az Óbudai Egyetem Neumann János Szakkollégiuma, a “Mérnökhallgatók szakmai tehetséggondozása a Neumann János Szakkollégiumban” elnyert pályázat keretein belül 40 fő számára szakmai kirándulást szervez az MVM Paksi Atomerőmű területére. A kirándulásra elsődlegesen szakkollégiumi tagokat várunk, ám a betöltetlen helyekre más hallgatókat is szívesen várunk! Jelentkezés szükséges…_DSC3985

A program keretein belül megtekintjük a tájékoztató és látogatóközpontot, kísérettel bemegyünk az üzemi területre végül a karbantartó és gyakorló központba.

“Az atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja 1995-ben nyitotta meg kapuit… Az itt látható interaktív, ember- és természetközpontú kiállítás az atomenergiát a hétköznapok világában helyezi el, könnyen értelmezhető, játékos panelek, ábrák és makettek segítségével. A látogatók a csoportkísérő vezetésével, egy előre meghatározott útvonalat járnak be. Látogatófolyosókról betekinthetnek a blokkvezénylőbe, illetve a reaktorcsarnokba, valamint az egyéni védőfelszerelések (védősisak, füldugó) felvétele után rövid sétát tesznek a turbinacsarnok egyik turbinagenerátora körül. A Karbantartó Gyakorló Központ egy olyan korszerű, a betanulásokat, képzéseket kiszolgáló létesítmény, amely a magas szintű elvárásoknak megfelelő atomerőműves szakembereket képez. A központban egy valódi reaktor, gőzfejlesztő és más nagyberendezések biztosítanak egyedülálló oktatási és gyakorlási feltételeket.”

 

Indulás ideje (helye): 2019. március 11.-e reggel 5 óra 10 perc (1034 Budapest, Bécsi út 96/b). Hazaérkezés 14 óra 30 perc. Utazás módja külön-busz.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, aminek a határideje 2019 február 20.-a. A regisztrációhoz szükséges a résztvevő neve, személyi igazolvány száma, születési helye, ideje és az anya neve.

A részvételi sorrend elbírálásánál a Szakkollégiumi tagok elsőbbséget élveznek.

Regisztráció menete:

Az alábbi formon a részvételi szándék jelzése, ezután a Szakkollégium egy tagja felveszi a jelentkezővel a kapcsolatot, aki miután megadta a szükséges személyes adatokat véglegesnek tekintheti a jelentkezését. FIGYELEM: a jelentkezés nem átruházható, kérjük csak olyan jelentkezzen aki biztosan el tud jönni!

A programváltozás jogát fenntartjuk!