Tanév végére

A vizsgaidőszak végével a Szakkollégium is nyári pihenőre vonult, a fesztiválszezon beköszönte előtt június 22-én tanévzáró taggyűlést tartottunk.

A maratoni hosszúságú taggyűlésen a vezetés beszámolt a 2016/17-es tanév eseményeiről, és összességében pozitívan könyvelte el a szakmai előadássorozatokat, hiszen mind a Mérnöki látásmód az informatikában, mind a Full-stack fejlesztés nagy érdeklődés mellett zajlott.

Nyilvános vitaestek is nagy érdeklődés mellett zajlottak, a Szakkollégistákon túl sok nem egyetemi, külsős résztvevőt is vendégül láttunk.

A taggyűlésen ezután bemutatásra került a következő tanévre tervezett képzési program, amely nagy részét a Nemzeti Tehetség Program keretében hirdetett Szakkollégiumok támogatására kiírt pályázati forrásból szeretnénk megvalósítani.

Rövid élménybeszámolót tartottak a XXXIII. OTDK Műszaki szekció díjazott Szakkollégistái, díjazásra kerültek a képzéseinken kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjaink, majd a Tanulmányi és Felvételi Bizottság beszámolója után a taggyűlés megválasztotta új tagjait.

A taggyűlés végén megválasztásra került Kovács András, aki a nagyszámú teendőre hivatkozó Kertész Gábor helyét veszi át a Szakkollégium választott vezetői között.

A Neumann János Szakkollégium tagjai a nyarat egy közös programmal kezdték, június 23-24én tudományos táborban jártak.